مقدمه

کشور کانادا این روزها مقصد تحصیلی بسیاری از ایرانیان است. بخشی از آن‌ها برای تحصیل و برخی دیگر برای کار به این کشور مهاجرت می‌کنند. شرایطی که این کشور برای مهاجرت تحصیلی برای دانشجویان در نظر گرفته است، باعث شده بسیاری از افراد مایل به سفر و زندگی در این کشور باشند. در این کشور شما می‌توانید در مقاطع دبستان، دبیرستان، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و… تحصیل کنید. احتمال این‌که بتوانید پس از فارغ شدن از تحصیل در این کشور وارد بازار کار شوید اصلاً دور از ذهن نیست. برای آگاهی از شرایط تحصیل در این کشور رویایی که پیشرفت شما را تضمین می‌کند، تا پایان این نوشته با ما همراه باشید.

همین حالا فرم مشاوره رایگان را کامل کنید

مراحل اخذ پذیرش

شما بعد از این‌که رشته، دانشگاه و شهر مورد نظر خود را انتخاب کردید، باید اقدام به دریافت پذیرش از دانشگاه نمایید. شاید بتوان گفت یکی از سخت‌ترین و پر استرس‌ترین مراحلی که طی خواهید کرد همین مرحله است. شما باید به طور دقیق از اطلاعات لازم در خصوص دانشگاه، مدارک مورد نیاز، ویژگی هر استان و شهر، قوانین و مقررات آن و تمام نیازمندی‌ها خود را کسب کنید.

به طور کلی می‌توان گفت مدارکی که حتماً به آن نیاز خواهید داشت بدین شرح است:
– مدرک زبان با نمره مناسب
– پاسپورت دارای اعتبار
– مدارک تحصیلی و رزومه و انگیزه نامه
– مدارک مالی مناسب برای پوشش هزینه‌های تحصیلی
– پرداخت هزینه جهت بررسی پرونده شما به دپارتمان دانشگاه

اگر تمامی مراحل به درستی پیش رفت و دانشگاه با درخواست شما موافقت کرد، نامه‌ای برای شما ارسال خواهد شد که برای اقدامات بعدی و ثبت نام حتماً به آن نیاز خواهید داشت. بهتر است پیش از ارسال درخواست و مدارک، با مشاورین و افراد خبره در این زمینه مشورت کنید. تا کنون موارد زیادی از رد و شکست درخواست‌ها مشاهده شده و این در حالی است که فرد شایستگی دریافت نامه قبولی را داشته است. توجه فرمایید که این مرحله به دلیل حساسیت‌های زیاد نیازمند دقت و زمان کافی است.

 

تحصیل رایگان در کانادا

اخذ بورسیه تحصیلی و تحصیل رایگان در کانادا آرزوی هر دانشجویی است. بدین ترتیب بسیاری از هزینه‌های زندگی فرد پوشش داده می‌شود و در بسیاری از هزینه‌ها صرفه جویی می‌شود. بسیاری از دانشگاه‌های کانادا این فرصت را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند. صرفاً کافی است آن‌ها را خوب بشناسید و به موقع برای دریافت این بورسیه‌ها اقدام کنید.

بورسیه در دانشگاه‌های کانادا به ۳ طریق اعطا می‌شود:
۱- Scholarship
۲- Grants
۳- Bursaries

اسکلارشیپ بورسیه‌ای است که می‌تواند مستقیماً از بودجه دولت، نهادهای غیر دولتی و حتی خود دانشگاه به دانشجویان برتر از نظر معدل، مقالات علمی و نخبه اعطا شود. اما دو مورد بعدی در اصل یک کمک هزینه است که بدون در نظر گرفتن سطح علمی دانشجویان، صرفاً برای کمک مالی به آن‌ها اعطا می‌شود. این نوع بورسیه‌ها بیشتر به دانشجویان محلی اختصاص دارد. هر سه بورسیه بلاعوض بوده و نیازی به بازگرداندن وجه نیست.

2 canada education

بهتر است شما از ابتدای تحصیل خود سراغ بورسیه‌های تحصیلی نروید. در واقع باید دو یا چند ترم را به روش‌های دیگر نظیر گرفتن وام دانشجویی، جوایز تحصیلی و روش‌های دیگر بپردازید تا با اطلاع دقیق به سراغ بورسیه کامل بروید. اهمیت این موضوع در آن است که بسنده کردن به بورسیه های تحصیلی و در نظر گرفتن آنها به عنوان کمک هزینه ممکن است باعث شود که شما مدارک مالی معتبر نامناسبی به اداره مهاجرت کانادا جهت دریافت ویزا ارائه دهید و همین موضوع باعث ریجکت شدن ویزای شما شود

 

تحصیل در مدارس کانادا

فارغ از این‌که شما برای تحصیل، مدارس دولتی و یا خصوصی را انتخاب میکنید، باید بدانید که کلیات این مدارس با یکدیگر تفاوتی ندارند. در مدارس کانادا شما را بر اساس رده سنی در کلاس‌ و پایه مناسب قرار خواهند داد. هر مدرسه متناسب با قوانین خود، سطحی از دانش زبان را از شما خواستار است. در صورت آماده نبودن برای آن باید در دوره‌ها و کلاس‌های زبان شرکت کنید. شرایط فارغ شدن از مدارس کانادا با ایران کمی متفاوت است. شما با توجه به واحدهایی که گذراندید در پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم امکان فارغ‌التحصیلی را دارید. متناسب با رشته انتخابی شما در دانشگاه، باید تعدادی واحد مرتبط را حتماً در مدارس کانادا گذرانده باشید.

 

تحصیل در دانشگاه‌های کانادا

دانشگاه‌های خصوصی و دولتی کانادا شرایط متفاوتی برای جذب دانشجو در نظر دارند. بسته به نوع و رنکینگ دانشگاه، شرایط آن‌ها برای هر رشته تحصیلی می‌تواند متفاوت باشد. اما هیچ جای نگرانی نیست. تنوع و میزان دانشگاه‌ها به قدری است که شما با توجه به بودجه، هدف، نمره زبان و علاقه‌مندی خود می‌توانید برای یکی از آن‌ها اقدام کنید.

3 canada education

 

تحصیل در مقطع کارشناسی

برای این مقطع معدل سال دیپلم شما باید حداقل ۱۲ باشد. برای پذیرش مستقیم باید نمره آیلتس ۶.۵ و یا معادل آن را دارا باشید. برای پذیرش مشروط یا کاندیشنال به نمره آیلتس حداقل ۵ و یا معادل آن نیاز دارید. امکان تحصیل بدون مدرک زبان نیز در برخی دانشگاه‌ها امکان پذیر است. بدین شرط که شما دوره‌های زبانی که برای شما در نظر گرفته خواهد شد را سپری کنید و به سطح مورد نظر دانشگاه برسید.

مدارکی که برای اپلای در مقطع کارشناسی نیاز دارید عبارتند از:
– مدرک دیپام دبیرستان به همراه ریز نمرات
– مدرک معتبر زبان
– پاسپورت معتبر
– روزمه
– انگیزه نامه و توصیه نامه

تحصیل در این مقطع مزایایی برای شما به همراه دارد. شما می‌توانید از تحصیل در جوار اساتید برتر و سطح کیفیت بالای دانشگاه‌های این کشور بهره‌مند باشید. همچنین امکان کار در حین درس خواندن برای شما فراهم است و می‌توانید کسب درآمد کنید. شما می‌توانید بعد از اتمام تحصیل خود وارد مقطع جدید شوید و یا کار کنید و اقامت دائم این کشور را در صورت دارا بودن شرایط مناسب، اخذ کنید.

 

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد

دوره کارشناسی ارشد در کشور کانادا عموما بین ۱ تا ۲ سال است. واحدهای درسی که شما باید طی کنید بین ۴۵ تا ۶۰ واحد خواهد بود. برای پذیرش این مقطع در اکثر دانشگاه‌ها نیاز دارید که نمره آیلتس ۶.۵ و یا معادل آن را داشته باشید. در برخی رشته‌ها این نمره باید ۷ باشد. در صورتی که نمره زبان شما زیر حد مجاز باشد، می‌توانید پذیرش کاندیشنال و یا مشروط را در نظر داشته باشید. البته تعداد دانشگاه‌هایی که در مقطع کارشناسی ارشد چنین قابلیتی دارند بسیار کم است. رشته‌های دانشگاهی در این مقطع به دو صورت «کورس محور» و «پژوهش محور» ارائه می‌شود.

در دوره‌های «کورس محور» شما یا باید فقط واحد درسی که به شما داده شده را بگذرانید و یا علاوه بر آن در پایان دوره یک پروژه نیز تحویل دهید. در این دوره نیازی نیست از قبل سوپروایزر خود را تعیین کرده باشید. در دوره‌های «پژوهش محور» شما علاوه بر واحدهای درسی، باید یک تز تحقیقاتی زیر نظر استاد راهنمای خود بگذرانید. این تز میبایست اصولا روی موضوعی تمرکز کند که پیش از این کسی روی آن کار نکرده است. برای پذیرش در این مدل تحصیل، شما باید استاد راهنمایی که تِز شما را قبول کند را پیش از تحصیل پیدا کنید. توجه کنید که تعیین استاد راهنما برای رشته‌های پژوهش محور نیز بسیار مهم است و نباید از آن غفلت کرد.

مدارکی که شما برای ارسال درخواست پذیرش خود در مقطع کارشناسی ارشد نیاز دارید عبارتند از:
– مدرک لیسانس در رشته مرتبط
– معدل لیسانس حداقل ۱۳ و یا بالاتر
– نمره زبان آزمون‌های مورد نظر دانشگاه
– توصیه نامه از اساتید مقطع کارشناسی
– رزومه و انگیزه نامه

4 canada education

مزایای اپلای در این مقطع تحصیلی همواره دانشجویان زیادی را به سمت دانشگاه‌های کانادا سوق می‌دهد. شما می‌توانید در رشته‌های پژوهش محور بورسیه تحصیلی دریافت کنید. همچنین پس از اتمام تحصیل وارد بازار کار شوید و اقامت دائم این کشور را دریافت کنید. مدرکی که شما از دانشگاه‌های کانادا دریافت می‌کنید در همه جای دنیا از اعتبار ویژه‌ای برخوردار است و به راحتی می‌توانید برای ادامه تحصیل و یا کار وارد سایر کشورها شوید.

 

تحصیل در مقطع دکتری

تحصیل در این مقطع شرایط خاص‌تری نسبت به مقاطع قبلی دارد. شما پیش از هر کاری باید استاد راهنمایی در دانشگاه مقصد خود پیدا کنید که از تز شما حمایت کند. پس باید مدارک مورد نیاز در این مقطع را آماده کنید و در سایت دانشگاه مورد نظر درخواست خود را ارسال کنید و مدارک را در سایت آپلود کنید.

مدارکی که بیشتر دانشگاه‌های کانادا از شما درخواست خواهند کرد بدین شرح است:
– مدرک و ریز نمرات دوره لیسانس و فوق لیسانس به همره کپی فارسی آن‌ها
– نمره آیلتس حداقل ۶.۵ برای رشته‌های مهندسی و علوم پایه و نمره حداقل ۷ برای رشته‌های: هنر، معماری، زبان انگلیسی، روانشناسی و مدیریت
– نمره جی‌آ‌رای حداقل ۳۰۰ و یا جی مت حداقل ۵۰۰ برای رشته‌های: مدیریت، مالی و حسابداری
– رزومه
– انگیزه نامه
– دو یا سه توصیه نامه از اساتید
– مقالات، بخش‌هایی از پایان‌نامه یا گزارش‌های تحقیقاتی
– چکیده پایان نامه ارشد
– یک یا چند مقاله معتبر چاپ شده در ژورنال‌های معتبر
– پاسپورت معتبر

شما با تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه‌های کشور کانادا فرصت این را دارید که رشته تخصصی و مورد علاقه خود را در کنار اساتید بنام و مطرح دنیا بیاموزید. مدرک شما در تمامی کشورهای دنیا از اعتبار ویژه‌های برخوردار خواهد بود. شما می‌توانید نتیجه تحقیقات خود را در مجلات و ژورنال‌های معتبر دنیا به چاپ برسانید. همچنین مانند مقاطع قبلی می‌توانید پس از تحصیل وارد بازار کار شوید و پس از آن اقامت دائم این کشور را دریافت کنید.