مواردی که در این مطلب میخوانید [نمایش]
مقدمه گرفتن اقامت اسپانیا
اسپانیا از جمله کشورهایی است که سالانه از مهاجران بسیاری در سرتاسر جهان استقبال میکند. اقامت اسپانیا نیز مانند سایر کشورها شرایط مخصوص به خود را دارد که باید پیش از اقدام به آنها واقف بود. افرادی که قصد گرفتن اقامت اسپانیا را دارند میتوانند پس از اقامت قانونی در این کشور به مدت پنج سال بدون وقفه، اقامت دائم اسپانیا را دریافت کنند. در ادامه به شرایط مهاجرت و اقامت در اسپانیا اشاره میشود.
حقایق کلی برای مهاجرت به اسپانیا
نگاهی کلی به اقامت اسپانیا | |
آیا شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای ورود به اسپانیا نیاز به ویزا دارند؟ | خیر |
آیا شهروندان کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا برای ورود به اسپانیا نیاز به ویزا دارند؟ | بله |
انواع ویزاهای اسپانیا | ویزا برای اقامت دائم، ویزای کاری، ویزای تمکن مالی اسپانیا و … |
اقامت اسپانیا از طریق ویزای کاری امکان پذیر است؟ | بله |
اعتبار مجوز اقامت موقت اسپانیا | ۱ سال |
بازه زمانی برای اخذ اقامت دائم اسپانیا | تقریباً ۵ سال زندگی متوالی در اسپانیا |
آیا اقامت از طریق سرمایه گذاری در اسپانیا امکانپذیر است؟ | بله |
آیا اقامت از طریق خرید ملک در اسپانیا امکانپذیر است؟ | بله |
آیا گرفتن اقامت برای اعضای خانواده در اسپانیا امکانپذیر است؟ | بله |
بازه زمانی برای اخذ تابعیت اسپانیا | تقریبا ۱۰ سال زندگی در اسپانیا بر اساس اقامت دائم |
نحوه گرفتن اقامت اسپانیا
شهروندان خارجی که مایل به مهاجرت به اسپانیا هستند چندین گزینه برای اقامت دارند؛ که این موارد عبارت اند از:
- اقامت کوتاه مدت
- اقامت طولانی مدت
- اقامت دائم
دقت داشته باشید که یک شهروند خارجی ابتدا باید برای اجازه اقامت موقت یا طولانی مدت اقدام کند تا بر اساس آن بتواند اقامت دائم اسپانیا را دریافت کند و سپس تابعیت اسپانیا را به دست آورد.
انواع ویزاهای اسپانیا

برای گرفتن اقامت اسپانیا نیاز دارید تا در ابتدا مجوز ورود یا به عبارتی ویزای این کشور را به دست آورید. اسپانیا یکی از کشورهای اروپایی است که تسهیلات خاصی را برای شهروندان سایر کشورها که قصد مهاجرت به این کشور را دارد، فراهم میآورد. شهروندان اتحادیه اروپا هنگام مهاجرت به اسپانیا نیازی به ویزا ندارند؛ اما شهروندان غیر اتحادیه اروپا ملزم به ارائه ویزا هستند. در اینجا انواع اصلی ویزاهایی که منجر به اخذ اقامت دائم در این کشور می شود آورده شده است:
- ویزای تحصیلی اسپانیا
- ویزای کاری اسپانیا
- ویزای تمکن مالی اسپانیا
- ویزای سرمایه گذاری اسپانیا
اخذ اقامت اسپانیا بر اساس تحصیل و اشتغال
یکی از رایج ترین راه های اخذ اقامت اسپانیا، کار و تحصیل در اسپانیا است. این گزینه برای شهروندان سایر کشورهای اتحادیه اروپا و همچنین برای ساکنان غیر اتحادیه اروپا در دسترس است.
گرفتن ویزای تحصیلی اسپانیا
در مورد ویزای دانشجویی اسپانیا یا همان ویزای تحصیلی باید گفت که این ویزاها را میتوان برای مدت دورههای ثبت نام شده دریافت کرد. ویزای تحصیلی این کشور به صورت موقت برای دانشجویان یا دانشآموزان صادر میشود؛ که گاهی کوتاه مدت (۳ تا ۹ ماه) و گاهی بلند مدت (۲ تا ۴ سال) است. این نکته قابل ذکر است که ویزای تحصیلی اسپانیا قبل از انقضا قابل تمدید است. تمدید ویزا مستقیماً در اسپانیا و بدون خروج از کشور انجام میشود.
گرفتن ویزای کاری اسپانیا
برای اخذ ویزای کاری اسپاینا توسط شهروندان غیر اتحادیه اروپا، لازم است تا قبل از ورود به اسپانیا، قرارداد کاری امضا شود. در اینجا نیز انواع مختلفی از ویزای کاری وجود دارد که می توان دریافت کرد. برخی از آنها به شرح زیر اند:
ویزای کار فصلی
شهروندان غیر اتحادیه اروپا که قصد کار فصلی در اسپانیا دارند، میتوانند برای اخذ ویزای کار فصلی اسپانیا اقدام کنند. در این نوع ویزا، باید کارفرمایی پیدا شود و برایتان دعوتنامه کاری ارسال کند. در ضمن این موقعیت شغلی باید به گونهای باشد که هیچ فرد اسپانیایی یا ساکنان این کشور نتوانسته باشند طی ۸ ماه اخیر آن را به دست آورند.
همچنین محل اقامت متقاضیان باید از سوی کارفرما فراهم شده و وی بتواند هزینه سفر به اسپانیا شخص متقاضی را هم بر عهده بگیرد. فرد متقاضی باید تعهد بدهد که پس از تمام شدن فصل کاری، به کشور خود باز خواهد گشت و قصد پناهندگی ندارد.
ویزای کار طولانی مدت
نحوه اقامت اسپانیا برای ویزای کار طولانی مدت در این کشور به گونه است که در کنار زندگی در اسپانیا می توانید رئیس خود باشید و شغل و درآمدتان را مدیریت کنید. برای این کار لازم است تا برای گرفتن ویزای خوداشتغالی اسپانیا اقدام کنید.
ویزای کار خود اشتغالی
شهروندان غیر اتحادیه اروپا ابتدا باید تدارکات ورود به اسپانیا را فراهم آورده، سپس مجوز اقامت طولانی مدت در اسپانیا و در نهایت برای ویزای خوداشتغالی، درخواست دهند. این مجوز به افراد اجازه میدهد تا به مدت ۱ سال در اسپانیا زندگی کرده و به کار مشغول شوند.
ویزای کار au pair
اوپِرها (au pair) در واقع افراد ۱۸ الی ۲۶ ساله مجردی هستند که برای یک دوره ی حداقل شش ماهه به یک خانواده در اسپانیا میپیوندند و به عنوان عضوی از خانواده در کارهای خانه از جمله آشپزی، پرستاری کودک و … کمک میکنند. این خانوادهها هم در مقابل، شرایط اقامت رایگان، غذا و همچنین درآمد محدودی را به افراد ساکن در خانه خود میدهند. مدت زمان اعتبار این ویزا ۱ ساله و قابل تمدید است.
کارت آبی اتحادیه اروپا
این کارت به کشورهای عضو اتحادیه اروپا اجازه میدهد تا کارگران ماهر را جذب کرده و به کار گیرند. هزینه درخواست این کارت ۴۱۸ یورو است. برای دریافت این کارت، داشتن پیشنهاد کاری و یک مدرک آکادمیک معتبر (حداقل ۳ ساله) یا حداقل سابقه کاری مرتبط (حداقل ۵ ساله) الزامی است.
هزینه اخذ ویزا برای اقامت اسپانیا از طریق کار بین ۶۰ تا ۸۰ یورو متغیر است.
ویزای سرمایه گذاری اسپانیا
اسپانیا با برنامه گلدن ویزا یا ویزای طلایی به متقاضیان کمک میکند تا با اخذ اقامت از طریق سرمایهگذاری قدم در مسیر مهاجرت بگذارند. در این روش صاحبان سرمایه میتوانند در کنار خرید بیزنس یا راه اندازی کسب و کار خود در این کشور، اعضای خانواده (همسر و فرزندان) را نیز با خود همراه سازند. پس از گذر ۵ سال، امکان اخذ اقامت دائم و سپس گرفتن تابعیت اسپانیا از این طریق وجود دارد.
ویزای تمکن مالی اسپانیا
درست مثل اقامت اسپانیا از طریق خرید ملک یا سرمایه گذاری در این کشور، این نوع اقامت مخصوص کسانی است که از توان مالی قابل توجهی برخوردار اند. تفاوت این روش با سایر روشهای مهاجرتی به اسپانیا این است که با اثبات تمکن مالی، بدون سرمایه گذاری میتوانید در اسپانیا اقامت بگیرید. داشتن درآمد ماهیانه مشخص و کافی، داشتن سپرده بانکی به میزان مشخص، نداشتن سوء سابقه از جمله شرایط لازم برا اخذ ویزای تمکن مالی اسپانیا است.
کلام آخر
این که افراد بتوانند به اسپانیا مهاجرت کرده و اقامت اسپانیا را به دست آورند، میتواند بر اساس شرایطشان متفاوت باشد. از این رو لازم است تا افراد پیش از اقدام به اخذ اقامت اسپانیا از قوانین مهاجرت آگاهی پیدا کرده و مسیر خود را مشخص کنند. چنانچه تمایل دارید با این مسیرهای مهاجرتی آشنا شوید بهتر است به راهنمای کامل معرفی انواع ویزای مهاجرتی ۲۰۲۳ مراجعه فرمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به وبسایت النورا سری بزنید.
اشتراک گذاری
با استفاده از آیکنهای زیر میتوانید این مطلب را به اشتراک بگذارید.